reklama

Menu plné vášně: Valentýnské pokrmy s afrodiziakem, od předkrmu až po sladkou tečku

Polévka: Špenátový krém s ricottou

Ingredience

  • 500 g čerstvého špenátu
  • 1 najemno nakrájená šalotka
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvé máslo
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 g ricotty
  • sůl, pepř
  • nadrobno nasekané oregano
  • 4 plátky opečené pancetty

Postup

  1. V hrnci rozehřejte máslo a zpěňte na něm cibuli s česnekem.
  2. Přilijte vývar a nechte lehce provařit. Poté vložte špenát. Pár lístků si nechte stranou na ozdobu. Vařte dalších 10 minut. Dochuťte smetanou, solí, pepřem a bylinkami.
  3. Polévku rozmixujte na hustý krém.
  4. Ricottu rozšlehejte se dvěma lžícemi smetany.
  5. Na talíře tvořte dvěma lžičkami malé nočky. Zalijte špenátovým krémem a ozdobte plátky pancetty a čerstvého špenátu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama