reklama

Menu plné vášně: Valentýnské pokrmy s afrodiziakem, od předkrmu až po sladkou tečku

Polévka: Krém z pečené červené řepy

Ingredience

  • 5 středně velkých červených řep
  • 1 pórek
  • 3 stroužky česneku
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 hrnek rostlinné smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička římského kmínu
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky a semínka na ozdobení

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 ºC. Řepu očistíme, nakrájíme, pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu spolu s česnekem, pepřem a solí. Pečeme přibližně jednu hodinu.
  2. Na oleji osmažíme na plátky nakrájený pórek, přidáme římský kmín, zalijeme zeleninovým vývarem a přimícháme pečenou řepu. Přivedeme k varu, přidáme rostlinnou smetanu a rozmixujeme.
  3. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvými bylinkami, semínky a sójovou smetanou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama