1 a ½ hrnku rostlinného mléka (nejlépe sójové, kokosové nebo oříškové)
1 a ½ hrnku cukru
⅔ hrnku rostlinného oleje
½ hrnku rostlinného jogurtu nebo jablečného pyré
2 lžíce citronové šťávy
vanilka
500 g mražených malin
Krém
300 g veganské bílé čokolády
1 a ¼ hrnku tuhé části kokosového mléka
Postup
Pro přípravu krému dáme kokosové mléko do rendlíku a zahřejeme na mírném ohni. Přidáme čokoládu a důkladně vyšleháme do hladké konzistence.
Krém přendáme do misky a necháme vychladnout, poté přikryjeme fólií a dáme odpočinout na několik hodin do lednice. Po vychlazení krém vyšleháme.
V míse smícháme všechny suché ingredience.
V druhé míse smícháme rostlinné mléko, jogurt, olej a citronovou šťávu. Obě části metličkou promícháme dohromady a těsto rozdělíme do dvou dortových forem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut.
Maliny rozvaříme s trochou cukru (asi 15 minut) do husta, rozmixujeme a propasírujeme přes síto.
Dort po vychlazení překrojíme, naplníme malinovým rozvarem a krémem a ozdobíme ovocem.