reklama

Menu plné vášně: Valentýnské pokrmy s afrodiziakem, od předkrmu až po sladkou tečku

Dezert: Vanilkový dort s bílou čokoládou a ovocem

Ingredience

Těsto

  • 2 a ½ hrnku polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 a ½ hrnku rostlinného mléka (nejlépe sójové, kokosové nebo oříškové)
  • 1 a ½ hrnku cukru
  • ⅔ hrnku rostlinného oleje
  • ½ hrnku rostlinného jogurtu nebo jablečného pyré
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • vanilka
  • 500 g mražených malin

Krém

  • 300 g veganské bílé čokolády
  • 1 a ¼ hrnku tuhé části kokosového mléka

Postup

  1. Pro přípravu krému dáme kokosové mléko do rendlíku a zahřejeme na mírném ohni. Přidáme čokoládu a důkladně vyšleháme do hladké konzistence.
  2. Krém přendáme do misky a necháme vychladnout, poté přikryjeme fólií a dáme odpočinout na několik hodin do lednice. Po vychlazení krém vyšleháme.
  3. V míse smícháme všechny suché ingredience.
  4. V druhé míse smícháme rostlinné mléko, jogurt, olej a citronovou šťávu. Obě části metličkou promícháme dohromady a těsto rozdělíme do dvou dortových forem.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut.   
  6. Maliny rozvaříme s trochou cukru (asi 15 minut) do husta, rozmixujeme a propasírujeme přes síto. 
  7. Dort po vychlazení překrojíme, naplníme malinovým rozvarem a krémem a ozdobíme ovocem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama