reklama

Menu plné vášně: Valentýnské pokrmy s afrodiziakem, od předkrmu až po sladkou tečku

Hlavní chod: Špagety s omáčkou z hnědé čočky

Ingredience

  • 1 balení celozrnných špaget
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 středně velká mrkev
  • 2 plechovky drcených rajčat
  • 1 a ½ hrnku uvařené čočky
  • ⅓ hrnku červeného vína
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • olivový olej
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce sušených bylinek (oregano, bazalka, tymián)
  • sůl, pepř
  • špetka chilli

Postup

  1. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a cukr a restujeme na mírném ohni dalších 10 minut.
  2. Do pánve přimícháme drcená rajčata, promícháme a zalijeme červeným vínem. Promícháme a pár minut povaříme.
  3. Přidáme uvařenou čočku, rozmačkaný česnek, lahůdkové droždí a bylinky.
  4. Dochutíme pepřem, solí a chilli dle chuti. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama