reklama

Menu plné vášně: Valentýnské pokrmy s afrodiziakem, od předkrmu až po sladkou tečku

Dezert: Red velvet cupcaky

Ingredience

Těsto

  • 200 g žitné mouka výražkové
  • 50 g špaldové mouky celozrnné
  • 2 lžičky kypřicího prášku 
  • 2 pol. lžíce kakaa
  • 200 g třtinového cukru (například Probio)
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 200 g červené řepy, nebo 100 g pyré z řepy
  • 1 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička rýžového (nebo bílého vinného) octa
  • 2 vanilkové cukry 
  • 100 ml podmáslí

Krém

  • 250 g mascarpone
  • 200 g čerstvého sýru typu Lučina
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 vanilkové cukry Amylon, nebo 1 lžička vanilkového extraktu
  • Na ozdobení: ovoce 

Postup

  1. Červenou řepu uvařte, zchlaďte a oloupanou rozmixujte na pyré.
  2. Suché suroviny smíchejte zvlášť, tekuté také, poté obojí smíchejte dohromady v tekutější těsto.
  3. Všechny suroviny důkladně promícháme a ze 2/3 plníme formičky na muffiny.
  4. Pečme při 180 °C cca 25 minut. Muffinky necháme důkladně vychladnout.
  5. Připravíme si krém vyšleháním všech surovin do hladka, naplníme zdobičku a ozdobíme povrch muffinů. Dozdobíme ovocem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama