reklama

Takovým brownies neodoláte: Bez cukru, z fazolí, řepy či s nefalšovanou čokoládou

Brownies s jogurtem (12 porcí)

Ingredience

  • 1 špetka soli 
  • 160 g másla
  • 200 g čokolády na vaření 
  • 250 g cukru krystalu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 500 ml bílého jogurtu
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 70 g holandského kakaa
  • vanilkový cukr

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Jeden balíček čokolády (100 g) rozpustíme s máslem.
  2. Do rozpuštěné čokolády a másla přidáme cukr, jogurt, kakao a pořádně promícháme. Do čokoládové směsi přidáme mouku a kypřící prášek.
  3. Zbylou čokoládu nalámeme na menší kousky a přimícháme do těsta. Kdo chce, může pro zjemnění přidat balíček vanilkového cukru nebo lžíci vanilkového extraktu.
  4. Připravené těsto na brownies nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy.
  5. Pečeme v předehřáté troubě 30 - 40 minut při 180 °C. Hotové brownies by mělo mít křehkou pevnou krustu na povrchu a uprostřed by mělo být trochu vlhké. Brownies se nesmí vysušit.
  6. Brownies s jogurtem podáváme jako delikátní moučník k různým příležitostem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama