reklama

Takovým brownies neodoláte: Bez cukru, z fazolí, řepy či s nefalšovanou čokoládou

Brownies s avokádem (8 porcí)

Ingredience

  • 180 g cukru
  • 2 vejce
  • 300 g avokáda
  • 60 g hladké mouky
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 100 g hořké kvalitní čokolády

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni, případně ji rozpustíme v mikrovlnné troubě. Čokoládu necháme vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh.
  2. Obdélníkovou formu (20 x 24 cm) vyložíme papírem na pečení, nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Dobře zralé avokádo rozpůlíme, odebereme jádro a dužinu rozmixujeme na krém.
  3. Žloutky šleháme s cukrem do světlé pěny. K žloutkové pěně přimícháme avokádový krém s čokoládou. Důkladně promícháme a přimícháváme pomalu prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec ručně přimícháme sníh.
  4. Dobře spojené těsto uhladíme do formy a pečeme asi 25 - 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Upečený brownies necháme úplně vychladnout, potom pocukrujeme a nakrájíme na čtverce.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama