Bramborový koláč s rozmarýnem
Doba přípravy: 20 minut
Rychlá a chutná večeře, kterou si další den můžete vzít s sebou do práce k obědu.
Co budete potřebovat
- 1 balení listového těsta na pečicím papíru
- 85 g sýra Gouda bloček
- 125 g ricotty
- 4 středně velké brambory
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 4 větvičky rozmarýnu
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto rozložte na plech. Podélně jej tupým nožem rozřízněte a pak napříč čtyřikrát přeřízněte, aby vzniklo 10 obdélníků.
- Jeden centimetr od okraje udělejte uvnitř obdélníků kolem dokola rýhua středy těsta propíchejte vidličkou.Vložte do lednice a nechte odpočívat.
- V misce promíchejte nastrouhaný sýr s ricottou, hrst sýra si nechte stranou.
- Brambory oloupejte a nakrájejtena tenké půlměsíčky. Vložte do misky a promíchejte s olejem, solí a pepřem.
- Vyndejte těsto a nejprve do vnitřních obdélníků rozmažte sýrovou směs, navrch rozložte brambory a dejte péct na 15 minut.
- Poté posypte lístky rozmarýnu a zbylým sýrem. Pečte ještě dalších pět minut dozlatova.