reklama

Recepty podle Jamieho Olivera jen z pěti ingrediencí

Sladkokyselé čínské nudle

Ingredience

  • 400 g kuřecích stehen
  • 150 g rýžových nudlí
  • 200 g hrachových lusků
  • 2 polévkové lžíce worcesterské omáčky
  • 2 čajové lžičky chilli džemu 

Postup

  1. Odstraňte kůži z kuřete a osmahněte ji dozlatova na středně rozehřáté pánvi.
  2. Odstraňte kosti a maso nakrájejte na 2cm kousky, vložte do pánve a smažte dozlatova 5 minut. Pro lepší chuť můžete smažit dohromady s kostmi.
  3. Mezitím v osolené vodě vařte nudle podle instrukcí na obale, po uvaření je propláchněte pod studenou vodou a nůžkami nastříhejte na délku 8 cm.
  4. Na pánev nalijte worcesterskou omáčku a chilli džem. Džem nechte rozpustit a poté přidejte hrachové lusky a nudle. Vařte dvě minuty a klidně přidejte také vodu, ve které se vařily nudle, pokud bude potřeba.
  5. Jídlo dochuťte podle potřeby mořskou solí a černým pepřem, při servírování nudle ozdobte osmaženou kůží z kuřete. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama