reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Vydejte se sbírat nejkrásnější plody podzimu. Udělejte z šípků marmeládu či omáčku
2
/8
Prohlédnout znovu
Zavřít
Šípkový čaj
Foto: iStock
Nejprve si plody nadrťte a nechte je přes noc namočené ve vodě. Ideální je dokonce 24 hodin.
Tento výluh zahřejte maximálně na teplotu 80 °C. V žádném případě se nesmí vařit.
Následně přeceďte přes plátýnko nebo jemné sítko a můžete podávat.
Na jeden litr vody použijte přibližně hrnek šípků.
reklama
Další zajímavé články
Nekonečné vlečky, "chytré horákyně" a tisíce hodin ruční práce. To je Met Gala 2024
Nejen Tereza Brodská. Které české herečky jsou i po padesátce stále krásnější
Mýty o umělém oplodnění. Jak je to s hormony a kolik to vlastně stojí?
reklama
reklama
reklama
reklama