reklama

Vydejte se sbírat nejkrásnější plody podzimu. Udělejte z šípků marmeládu či omáčku

Protizánětlivý čaj

Ingredience

  • 1 lžička jitrocele
  • 3 lžičky drceného šípku
  • 1 lžička mateřídoušky
  • 600 ml vody
  • 1 lžička lipového květu

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Uvedené množství čajové směsi zalijeme 600 ml vroucí vody a necháme 5 minut louhovat. Scedíme a podle chuti osladíme, nejlépe medem.
  2. Pokud máme bylinky z vlastních zásob, můžeme si připravit větší množství směsi do zásoby: Smícháme 1 díl sušeného jitrocele, 1 díl mateřídoušky, 1 díl lipového květu a 3 díly drcených šípků. Jeden hrnek čaje připravíme přelitím 1 lžíce této směsi vroucí vodou. Čaj necháme 5 minut louhovat, pak scedíme.
  3. Protizánětlivý bylinkový čaj můžeme pít několikrát denně při nachlazení a zánětech dýchacích cest.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama