reklama

Vydejte se sbírat nejkrásnější plody podzimu. Udělejte z šípků marmeládu či omáčku

Šípková omáčka ke zvěřině

Ingredience

  • 1/8 l suchého bílého vína
  • 1/8 l smetany
  • 1 hřebíček
  • 1 lžička cukru
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce protlaku ze šípků (vyčištěné a rozvařené šípky)
  • 2 lžíce rajského protlaku

Postup

  1. Svaříme si nejprve víno s cukrem a hřebíčkem.
  2. Pak pomalu přidáme oba dva protlaky. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a nakonec vmícháme smetanu. Vaříme do zhoustnutí.
  3. Omáčka se skvělé hodí ke zvěřině a tmavému masu.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama