70 g směsi slunečnicových, dýňových, lněných a loupaných konopných semínek
30 g směsi sezamových a chia semínek
3 lžíce vody
1 lžička psyllia
špetka himalájské soli
Dip
1 avokádo
1 lžička sezamového oleje
šťáva z jednoho citronu
1/2 lžičky himalájské soli
1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
čerstvá máta nebo snítky kopru na dozdobení
Postup
Slunečnicová, dýňová, lněná a loupaná konopná semínka rozmixujte na jemný prášek. V misce k nim přisypte celá sezamová a chia semínka, lžičku psyllia a sůl. Přilijte vodu a vymíchejte konzistentní hmotu/těsto.
Mezi dvěma pečicími papíry z ní vyválejte obdélníkovou placku silnou asi 5 mm. Nožem ji rozkrájejte na čtverečky o rozměru cca 3 × 3 cm a společně s papírem přendejte na pečicí plech.
Pečte v troubě předehřáté na mírný stupeň (cca 160°C) přibližně 15-20 minut.
Podávejte s dipem (všechny ingredience kromě máty jednoduše společně rozmixujte) nebo jinou pomazánkou.