Křupavé sušenky s lískooříškovým krémem (20 kousků)
Ingredience
100 g datlové pasty nebo měkkých sušených datlí bez pecky
20 g mandlí
20 g strouhaného kokosu
20 g lískových ořechů
20 g vlašských ořechů
1 malá sklenička domácího lískooříškového krému
Postup
Datlovou pastu / datle rozmixujte spolu s mandlemi, kokosem a zbylými ořechy na jemnější směs. Přendejte ji do misky a rukou propracujte, aby držela pohromadě. Pokud máte pocit, že se drobí, přidejte 1-2 lžíce vody a opět propracujte.
Připravenou hmotu přendejte na pečicí papír, přikryjte potravinářskou fólií a vyválejte rovnoměrně na obdélníkovou placku silnou cca 5 mm. Plát rozkrojte na malé obdélníčky (cca 3 × 4 cm), které rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte, respektive spíše sušte v troubě předehřáté na mírnou teplotu (cca 150°C) přibližně 15 minut. Poté vyndejte plech z trouby a korpusy na něm nechte úplně vystydnout. Teprve po vychladnutí budou krásně křupavé.
Po dvou kusech je slepte pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou domácím lískooříškovým krémem. Kvůli krému sušenky uchovávejte v chladu. Před podáváním je můžete dozdobit např. mrazem sušenými malinami.