reklama

S čím zdravým zabodujete u dětí? Zmrzlinou, sušenkami a lahodným kari s kešu

Křupavé sušenky s lískooříškovým krémem (20 kousků)

Ingredience 

  • 100 g datlové pasty nebo měkkých sušených datlí bez pecky
  • 20 g mandlí
  • 20 g strouhaného kokosu
  • 20 g lískových ořechů
  • 20 g vlašských ořechů
  • 1 malá sklenička domácího lískooříškového krému



Postup

  1. Datlovou pastu / datle rozmixujte spolu s mandlemi, kokosem a zbylými ořechy na jemnější směs. Přendejte ji do misky a rukou propracujte, aby držela pohromadě. Pokud máte pocit, že se drobí, přidejte 1-2 lžíce vody a opět propracujte.
  2. Připravenou hmotu přendejte na pečicí papír, přikryjte potravinářskou fólií a vyválejte rovnoměrně na obdélníkovou placku silnou cca 5 mm. Plát rozkrojte na malé obdélníčky (cca 3 × 4 cm), které rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečte, respektive spíše sušte v troubě předehřáté na mírnou teplotu (cca 150°C) přibližně 15 minut. Poté vyndejte plech z trouby a korpusy na něm nechte úplně vystydnout. Teprve po vychladnutí budou krásně křupavé.
  4. Po dvou kusech je slepte pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou domácím lískooříškovým krémem. Kvůli krému sušenky uchovávejte v chladu. Před podáváním je můžete dozdobit např. mrazem sušenými malinami.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama