reklama

Rychlé obědy pro celou rodinu. Jsou skvělé i do krabiček nebo na hektické víkendy

Krůtí maso zapečené s květákem a brokolicí

Ingredience

  • 500 g krůtích prsou
  • špetka sušené šalvěje (2 g)
  • 2 lžíce olivového oleje (40 ml)
  • ½ květáku (400 g)
  • brokolice (400 g)
  • 4 vejce M
  • 200 g čedaru
  • 200 ml 33% smetany
  • špetka muškátového oříšku (1 g)
  • sůl (7 g)

Postup

  1. Krůtí prsa si nakrájíme na drobné kostičky a osolíme je. Na troše olivového oleje je zprudka orestujeme na pánvi. Stačí 2-3 minuty.
  2. Do osolené vroucí vody dáme na růžičky rozebraný květák a brokolici. Necháme je povařit 2-3 minuty. Růžičky slijeme a ideálně zchladíme ledovou vodou, aby si zachovaly barvu.
  3. Troubu si rozpálíme na 200 °C.
  4. V misce si rozmícháme smetanu společně s vejci a špetkou soli. Přidáme také trošku muškátového oříšku. S ním ale spíše opatrně, protože je hodně výrazný, tak ať to nepřepálíme.
  5. Růžičky květáku, krůtí maso a nastrouhaný čedar promícháme a přendáme do zapékací misky vyložené pečicím papírem (popř. pokud chceme připravovat bez papíru, tak ji lehce vymažeme olejem).
  6. Vše zalijeme směsí vajec a smetany a dáme péct na 20-30 minut, dokud se neudělá krásná krustička.
  7. K nákypu si můžeme do krabičky udělat jednoduchý salát z rajčat, okurky a červené cibulky.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama