Krůtí prsa si nakrájíme na drobné kostičky a osolíme je. Na troše olivového oleje je zprudka orestujeme na pánvi. Stačí 2-3 minuty.
Do osolené vroucí vody dáme na růžičky rozebraný květák a brokolici. Necháme je povařit 2-3 minuty. Růžičky slijeme a ideálně zchladíme ledovou vodou, aby si zachovaly barvu.
Troubu si rozpálíme na 200 °C.
V misce si rozmícháme smetanu společně s vejci a špetkou soli. Přidáme také trošku muškátového oříšku. S ním ale spíše opatrně, protože je hodně výrazný, tak ať to nepřepálíme.
Růžičky květáku, krůtí maso a nastrouhaný čedar promícháme a přendáme do zapékací misky vyložené pečicím papírem (popř. pokud chceme připravovat bez papíru, tak ji lehce vymažeme olejem).
Vše zalijeme směsí vajec a smetany a dáme péct na 20-30 minut, dokud se neudělá krásná krustička.
K nákypu si můžeme do krabičky udělat jednoduchý salát z rajčat, okurky a červené cibulky.