reklama

Rychlé obědy pro celou rodinu. Jsou skvělé i do krabiček nebo na hektické víkendy

Trojfazolový salát se sladkokyselou zálivkou (4 porce)

Ingredience

  • 1 plechovka máslových fazolí (425 ml)
  • 1 plechovka červených fazolí (425 ml)
  • 1 plechovka cizrny (425 ml)
  • 1 menší červená cibule (50 g)
  • 2 stonky řapíkatého celeru (80 g)
  • hrst bylinek (bazalka, petržel, pažitka) (25 g)
  • 2 hrsti cherry rajčat (200 g)

Na zálivku

  • 2 lžíce olivového oleje (40 ml)
  • 1 lžíce cukru (10 g)
  • špetka soli (5 g)
  • 3 lžíce jablečného octa (45 ml)

Postup

  1. Máslové fazole, červené fazole i cizrnu si slijeme a propláchneme od nálevu. Necháme vše okapat. Ke směsi luštěnin nakrájíme nadrobno cibuli, řapíkatý celer a také rajčátka.
  2. Na dochucení ještě přidáme nasekané čerstvé bylinky.
  3. V misce si promícháme cukr, sůl a jablečný ocet společně s olivovým olejem. Ideálně pěkně metličkou, aby se sůl a cukr dobře rozmíchaly.
  4. Zálivku pak vmícháme do připravených luštěnin a zeleniny a je hotovo. Přihoďte ještě bagetku, potřenou bazalkovým pestem, a trošku té sladké tečky na závěr.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama