reklama

Rychlé obědy pro celou rodinu. Jsou skvělé i do krabiček nebo na hektické víkendy

Quesadilla s houbami a kuřecím masem (4 porce)

Ingredience

  • 8 × celozrnná tortilla (8 × 40 g)
  • 200 g kuřecích prsou
  • špetka soli (5 g)
  • špetka pepře (2 g)
  • špetka sušeného tymiánu (5 g)
  • špetka červené papriky (3 g)
  • 300 g čedaru
  • 200 g žampionů
  • 3 jarní cibulky (100 g)

Postup

  1. Začneme přípravou kuřecího masa, které si opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme, opepříme a můžeme přidat špetku červené papriky a tymián. Na pánev dáme rozehřát olivový olej, na kterém zprudka osmahneme maso. 4-5 minut mu bude stačit.
  2. Maso z pánve vyndáme a do výpeku přidáme nakrájené žampiony. Ještě je pokapeme olivovým olejem a necháme smažit 3-4 minuty. Poté je vyndáme z pánve, a pokud by pustily vodu, slijeme je.
  3. Vezmeme tortillu a na polovinu rozprostřeme kuřecí maso a houby. Přidáme jarní cibulku a vše posypeme strouhaným sýrem. Přehneme tortillu a je to.
  4. Pánev potřeme olivovým olejem a přeneseme připravenou quesadillu na pánev. Smažíme na mírném plameni a horní část tortilly občas lehce přitlačíme k té dolní. Cca po 4-5 minutách obracíme a smažíme z druhé strany.
  5. Přihodíme ještě čerstvou zeleninu a bylinkový dip, který vytvoříme smícháním bílého jogurtu, špetky soli a čerstvých bylinek dle chuti.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama