Začneme přípravou kuřecího masa, které si opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme, opepříme a můžeme přidat špetku červené papriky a tymián. Na pánev dáme rozehřát olivový olej, na kterém zprudka osmahneme maso. 4-5 minut mu bude stačit.
Maso z pánve vyndáme a do výpeku přidáme nakrájené žampiony. Ještě je pokapeme olivovým olejem a necháme smažit 3-4 minuty. Poté je vyndáme z pánve, a pokud by pustily vodu, slijeme je.
Vezmeme tortillu a na polovinu rozprostřeme kuřecí maso a houby. Přidáme jarní cibulku a vše posypeme strouhaným sýrem. Přehneme tortillu a je to.
Pánev potřeme olivovým olejem a přeneseme připravenou quesadillu na pánev. Smažíme na mírném plameni a horní část tortilly občas lehce přitlačíme k té dolní. Cca po 4-5 minutách obracíme a smažíme z druhé strany.
Přihodíme ještě čerstvou zeleninu a bylinkový dip, který vytvoříme smícháním bílého jogurtu, špetky soli a čerstvých bylinek dle chuti.