Vepřové jehly s panenkou
- 2 kusy červené cibule
- 150 gramů schwarzwaldské šunky
- 1 žlutá kapie
- 500 gramů vepřové panenky
- 6 kusů cherry rajčat
- sůl, pepř, olej
Očištěnou vepřovou panenku nakrájíme na větší kostky a každý kousek masa obalíme do proužku šunky. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na osminky. Kapii zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky ve velikosti masa. Pak na jehly napichujeme střídavě cibuli, maso, opět cibuli, papriku a rajče. Postup opakujeme do vypotřebování surovin.
Takto připravené špízy opékáme na tukem potřeném roštu přibližně 4 minuty z každé strany, dokud není maso hotové.
Vepřové jehly s vepřovou panenkou, schwarzwaldskou šunkou a zeleninou podáváme s pečivem, nejrůznějšími dipy a zeleninovými saláty.
Zdroj: Vaření.cz