Marinovaná pikantní žebírka
- 1 cibule
- 1,5 deci červeného vína
- 1,5 kilo vepřových žeber
- 100 mililitrů oleje
- 1 kus bobkového listu
- 5 kuliček černého pepře
- 3 kuličky nového koření
Vepřová žebírka očistíme a nasekáme podél kostí asi na 5 kusů. Potom je vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, oloupanou cibuli a zvolna uvaříme do poloměkka.
Připravíme si marinádu. V misce promícháme víno, sojovou omáčku a olej s nastrouhaným křenem a zázvorem. Marinádu ochutíme chilli paprikou a pepřem a nalijeme na povařené a okapané maso. Žebírka řádně promícháme s marinádou a necháme alespoň 4 hodiny odležet v chladu.
Vepřová žebírka grilujeme za občasného polévání marinádou a obracení přibližně 20 - 25 minut, dokud nebude maso zcela měkké. Marinovaná pikantní žebírka z grilu podáváme s nakládanou zeleninou a pečivem.
Zdroj: Vaření.cz