reklama

Roztopte o víkendu gril. Jednoduché a rychlé recepty, které budou chutnat celé rodině

Grilovaný hermelín se špenátem a rozinkami

  • 4 kusy hermelínu
  • 40 gramů másla
  • 120 gramů listového špenátu
  • 40 gramů rozinek
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • sůl, mletá skořice


Špenát důkladně opláchneme, zbavíme silných částí a listy nakrájíme na široké pruhy. Rozinky propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme rozinky a mícháme. Když se začnou rozinky zvětšovat, přidáme nakrájený špenát, půl lžičky zvoleného koření, hnědý cukr, mletou skořici a podle chuti směs osolíme. Následně směs podlijeme vodou a mícháme, dokud špenát nezměkne.

Hermelíny potřeme olejem, posypeme kořením a na každý dáme čtvrtinu připraveného špenátu. Hermelíny rozložíme na alobal, přes špenát položíme kousek pečícího papíru a zabalíme. Zabalené hermelíny grilujeme z každé strany asi 5 - 7 minut. Hotové sýry rozbalíme a přendáme na talíře.

Grilovaný hermelín se špenátem a rozinkami na talíři doplníme vhodným salátem a podáváme.

Zdroj: Vaření.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama