Grilovaný hermelín se špenátem a rozinkami
- 4 kusy hermelínu
- 40 gramů másla
- 120 gramů listového špenátu
- 40 gramů rozinek
- 2 lžičky hnědého cukru
- sůl, mletá skořice
Špenát důkladně opláchneme, zbavíme silných částí a listy nakrájíme na široké pruhy. Rozinky propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme rozinky a mícháme. Když se začnou rozinky zvětšovat, přidáme nakrájený špenát, půl lžičky zvoleného koření, hnědý cukr, mletou skořici a podle chuti směs osolíme. Následně směs podlijeme vodou a mícháme, dokud špenát nezměkne.
Hermelíny potřeme olejem, posypeme kořením a na každý dáme čtvrtinu připraveného špenátu. Hermelíny rozložíme na alobal, přes špenát položíme kousek pečícího papíru a zabalíme. Zabalené hermelíny grilujeme z každé strany asi 5 - 7 minut. Hotové sýry rozbalíme a přendáme na talíře.
Grilovaný hermelín se špenátem a rozinkami na talíři doplníme vhodným salátem a podáváme.
Zdroj: Vaření.cz