reklama

Od pondělí do neděle. Detailní přehled pokrmů, abyste nemuseli vymýšlet, co uvařit

Šumavský králík (4 porce)

Ingredience

  • celý králík
  • cibule
  • bobkové listy
  • 6 zrnek pepře
  • lžička kmínu
  • 4 stroužky česneku
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel…)
  • sůl
  • máslo
  • 2 balení špenátu
  • stroužek česneku
  • lžíce olivového oleje

Postup

  1. Králíka potřete česnekem utřeným se solí a máslem, vložte do pekáče společně s cibulí, kořenovou zeleninou, pepřem a bobkovými listy.
  2. Podlijte 1 dl horké vody a přikryjeme alobalem nebo víkem pekáče.
  3. Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 200 °C půl hodiny.
  4. Poté potřete výpekem a pokračujete v pečení při mírnější teplotě dalších 20 minut.
  5. Na posledních 15 minut odstraňte alobal nebo víko.
  6. Na oleji zpěňte cibulku, po jejím zezlátnutí přidejte nakrájený stroužek česneku a osmahněte, přidejte špenát a duste, přidejte pepř a sůl.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama