reklama
Recepty na silvestrovské pohoštění: Rychlé a jednoduché na přípravu
6
/11
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: archiv PR
Samosa s kozím sýrem a medem
Ingredience:
listové těsto
1 váleček kozího sýru Bûche de chèvre affinée Soignon
1-2 větší jablka (vhodnější jsou sladko-kyselá jablka)
med
vlašské ořechy
Postup
Z listového těsta pomocí rádélka vyřízneme čtverce o rozměrech cca 12×12 cm.
Jablko zbavíme slupky a jádřince a nakrájíme na menší kostičky.
Na polovinu čtverce poklademe plátek kozího sýra Soignon, kostičky jablka, nahrubo podrcené vlašské ořechy a zakápneme trochou medu.
Čtverec těsta překlopíme a vytvoříme trojúhelníkovou kapsu - Samosu. Okraje těsta přimáčkneme rukojetí jídelního nože.
Pečeme po dobu 5 až 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C, dokud těsto nezezlátne.
reklama
Další zajímavé články
Co možná ještě nevíte o sexu: Intimní zajímavosti, které vás překvapí
Adventní věnec: letošním trendem je minimalismus
Čínský horoskop 2025: Co přinese rok dřevěného Hada?
reklama
Doporučené recepty
reklama