reklama

Recepty na silvestrovské pohoštění: Rychlé a jednoduché na přípravu

Bagely se sušenou šunkou, kozím sýrem a karamelizovanou cibulkou

Ingredience:

  • 4 bagely
  • 1 váleček kozího sýru Bûche de chèvre affinée Soignon
  • 4 středně velká vyzrálá rajčata
  • 8 plátků sušené šunky (prosciutto, jamón atp.)
  • 2 cibule
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 4 listy hlávkového salátu
  • piniové oříšky
  • tymián
  • třtinový cukr
  • olivový olej
  • balzamikový ocet
  • lžička másla

Postup

  1. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a položíme na plech navrch na plech. Posypeme každé tymiánem, troškou třtinového cukru a lehce zakápneme olivovým olejem s balzamikem. Pečeme 30 minut na 150 °C a pak cca 1,5 hodiny na 120 °C (odvíjí se od velikosti rajčat). Rajčata by neměla být spálená ale pěkně opečená.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme a na másle necháme zkaramelizovat, v závěru přípravy přidáme med a necháme cibuli trochu zchladnout.
  3. Bagely rozdělíme na polovinu a rozpečeme je.
  4. Na spodní díl bagelu dáme list omytého a osušeného salátu, 2 plátky sušené šunky, plátky konfitovaných rajčat spolu se zkaramelizovanou medovou cibulí a zasypeme piniovými oříšky. Na závěr přidáme plátky kozího sýra Soignon a přiklopíme vrchním dílem bagelu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama