Bagely se sušenou šunkou, kozím sýrem a karamelizovanou cibulkou
Ingredience:
4 bagely
1 váleček kozího sýru Bûche de chèvre affinée Soignon
4 středně velká vyzrálá rajčata
8 plátků sušené šunky (prosciutto, jamón atp.)
2 cibule
2 polévkové lžíce medu
4 listy hlávkového salátu
piniové oříšky
tymián
třtinový cukr
olivový olej
balzamikový ocet
lžička másla
Postup
Omytá rajčata nakrájíme na plátky a položíme na plech navrch na plech. Posypeme každé tymiánem, troškou třtinového cukru a lehce zakápneme olivovým olejem s balzamikem. Pečeme 30 minut na 150 °C a pak cca 1,5 hodiny na 120 °C (odvíjí se od velikosti rajčat). Rajčata by neměla být spálená ale pěkně opečená.
Cibuli oloupeme a nakrájíme a na másle necháme zkaramelizovat, v závěru přípravy přidáme med a necháme cibuli trochu zchladnout.
Bagely rozdělíme na polovinu a rozpečeme je.
Na spodní díl bagelu dáme list omytého a osušeného salátu, 2 plátky sušené šunky, plátky konfitovaných rajčat spolu se zkaramelizovanou medovou cibulí a zasypeme piniovými oříšky. Na závěr přidáme plátky kozího sýra Soignon a přiklopíme vrchním dílem bagelu.