Chřestový salát s pošírovaným vejcem
Co budete potřebovat:
- mix salátových listů
- rajčata
- chřest
- menší cuketa
- česnek
- řepové výhonky
- himálajská sůl
- pepř
- ocet
- vejce
Postup
- Nejprve pomocí škrabky na zeleninu vytvořte chřestové nudličky, dejte je na tři minuty spařit do horké vody a potom propláchněte ledovou vodou.
- Cuketku s česnekem ugrilujte na kuchyňském grilu (můžete dát i do trouby).
- Poté smíchejte lístky salátu s nakrájenými rajčaty, chřestovými nudličkami, cuketou, česnekem, řepovými výhonky, posypejte solí, pepřem, zakápněte olejem, citronem a vše promíchejte.
- Salát podávejte s pošírovaným vejcem.
- Pošírované vejce: Dejte vodu do hrnce a na mírném plameni zahřívejte. S prvními bublinkami přidejte do vody ocet (dvě lžičky), lžící vodu promíchejte, aby se vytvořil vír. Vejce vyklepněte nejdříve do misky a poté ho rychle vlijte do vytvořeného víru. Nechte vařit 3-4 minuty. Poté lžící vyndejte a můžete podávat.
Recept a foto z Cukrfree.cz