reklama

Jednoduché recepty na piknik: Quiche, sendviče i luxusní koláč

Obložená bageta

Co budete potřebovat:

  • 2 bagety
  • 300 g vepřové panenky
  • 4 lžíce omáčky Teriyaki
  • ½ lžičky sušeného zázvoru
  • ¼ lžičky kajenského pepře
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 90 g Májky Premium
  • 2 mrkve
  • 3 větší ředkvičky
  • šťáva z ½ citrónu
  • 2 lžičky cukru
  • sůl podle chuti
  • černý a bílý sezam
  • čerstvý koriandr

Postup

  1. Panenku si nakrájíme na tenké nudličky a promícháme v misce s omáčkou Teriyaki, sušeným zázvorem a kajenským pepřem. Na pánev dáme přepuštěné máslo a zprudka na něm opečeme naloženou panenku.
  2. V misce si smícháme bílý a černý sezam a obalíme v něm hotovou panenku.
  3. Mrkev a ředkvičky si nakrájíme na julienne a dáme do misky. Přidáme citrónovou šťávu, cukr a sůl. Necháme chvíli marinovat.
  4. Bagety si prořízneme (ne úplně) a na spodní spodní vnitřní stranu namažeme Májku Premium. Troubu si rozpálíme na160 stupňů a bagety v ní cca 5 minut zapečeme.
  5. Bagety plníme marinovanou zeleninou, panenkou a čerstvým koriandrem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama