reklama

Jednoduché recepty na piknik: Quiche, sendviče i luxusní koláč

Nedělní koláč

Co budete potřebovat:

  • 320 g hladké mouky
  • 225 g másla
  • 35 g cukru
  • 5 g soli
  • 2 vejce
  • 3-4 lžíce ledové vody
  • 350 g Hamé Extra Jam Višeň

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku s 30 g cukru a solí. Přidejte rozkvedlané vejce a promíchejte. Přidejte ledovou vodu, máslo na strouhejte na struhadle a rychle zapracujte, aby se nerozteklo.
  2. Těsto rozdělte na dva díly. Každý zabalte do potravinové folie a dejte alespoň na 30 minut do lednice.
  3. Předehřejte troubu na 200 °C. Připravte si formu na koláč (20-23 cm). Vál posypte trochou mouky a první díl těsta rozválejte do placky tak, aby mělo průměr zhruba 30 cm.
  4. Rozválené těsto dejte do formy a rozprostřete do krajů. Těsto, které přebývá odkrojte. Dno propíchejte vidličkou, aby se nikde nevypouklo.
  5. Na připravený základ rovnoměrně rozprostřete džem.
  6. Druhý díl těsta rozválejte na stejnou tloušťku jako první a pomocí vykrajovátek vykrojte různě velká srdíčka, kterými doztobte koláč.
  7. Rozkvedlejte zbylé vejce a přidejte do něj 5 g cukru.
  8. Mašlovačkou potřete koláč a dejte na 15 minut do trouby.
  9. Poté alobalem přikryjte okraj koláče, snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15 minut. Nechte vychladnout a podávejte.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama