Ve velké míse smíchejte mouku s 30 g cukru a solí. Přidejte rozkvedlané vejce a promíchejte. Přidejte ledovou vodu, máslo na strouhejte na struhadle a rychle zapracujte, aby se nerozteklo.
Těsto rozdělte na dva díly. Každý zabalte do potravinové folie a dejte alespoň na 30 minut do lednice.
Předehřejte troubu na 200 °C. Připravte si formu na koláč (20-23 cm). Vál posypte trochou mouky a první díl těsta rozválejte do placky tak, aby mělo průměr zhruba 30 cm.
Rozválené těsto dejte do formy a rozprostřete do krajů. Těsto, které přebývá odkrojte. Dno propíchejte vidličkou, aby se nikde nevypouklo.
Na připravený základ rovnoměrně rozprostřete džem.
Druhý díl těsta rozválejte na stejnou tloušťku jako první a pomocí vykrajovátek vykrojte různě velká srdíčka, kterými doztobte koláč.
Rozkvedlejte zbylé vejce a přidejte do něj 5 g cukru.
Mašlovačkou potřete koláč a dejte na 15 minut do trouby.
Poté alobalem přikryjte okraj koláče, snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15 minut. Nechte vychladnout a podávejte.