Měkké sýry se obvykle vyrábějí z čerstvého mléka a často se používají ve studené kuchyni. Málokdy se používají k tepelné úpravě, ale jako součást svačiny jsou velmi chutné. Mají jemnou a krémovou texturu a milujeme je. Mezi ty nejoblíbenější patří pravá italská mozzarella nebo ricotta, řecká feta, francouzský brie či klasický kozí sýr.
"K ricottě si nalijte svěží suchý Ryzlink vlašský a k mozzarelle si vychutnejte středně plné víno odrůdy Merlot. Pokud ale patříte k milovníkům suchých sektů, nebojte se zvolit přímo je. Moravská a česká šumivá vína dokonale propojí jednotlivé chutě," doporučuje hlavní someliér národního vinařského centra Marek Babisz.
Milovníci aromatičtějšího kozího a ovčího měkkého sýra ocení Sauvignon, Hibernal nebo lehký Modrý Portugal. Měkký kozí sýr s bílou plísní se hodí k Chardonnay. Čerstvé sýry typu lučina pak kombinujeme například s lehkou Frankovkou nebo s Muškátem moravským.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.