Základ poloměkkých sýrů tvoří pasterizované nebo syrové plnotučné mléko, přičemž vždy záleží na délce zrání a zpracování. Tyto sýry můžeme rozdělit na dvě skupiny, modré s plísní a bez plísně. Mezí plísňové oblíbence patří francouzský camembert ideálně v kombinaci s lehkým Merlotem, roquerfort zase se sladkými bílými víny typu ledového, slámového či výběru z cibéb.
K britskému sýru stilton či španělskému cabrales se hodí z bílých odrůd Muškát moravský, Tramín červený nebo Pálava. Severský sýr havarti doplňte šumivým vínem, Chardonnay či Rulandským bílým. Sýry s modrou plísní se dají kombinovat i s fortifikovanými víny, tedy víny s kapkou likéru jako sherry nebo portské. Hermelín, brie, camembert pak jdou skvěle s většinou červených vín, jako je například Modrý Portugal, Frankovka, Merlot či Rulandské modré.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.