Izraelská šakšuka (4 osoby)
Ingredience
- 3 vejce
- půl konzervy loupaných rajčat
- 3 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- 2 červené papriky
- 1 lžička bazalky
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- sůl, pepř a olej podle chuti
Zdroj: Recept najdete na vareni.cz
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou na drobno osmažíme dozlatova.
- Do pánve přidáme rajčata a za pravidelného míchání smažíme 5 minut.
- Poté přidáme nakrájené stroužky česneku, na tenké kostičky nakrájenou papriku, kečup, mletou papriku a bazalku.
- To vše důkladně promícháme a smažíme přikryté na středním ohni přibližně 8 minut.
- Přidáme vejce, která necháme na směsi smažit, ale nemícháme je.
- Osolíme a opepříme a necháme dosmažit, dokud nebudou vejce hotová.
- Šakšuku můžeme podávat s pita chlebem nebo s topinkami.