reklama

Nevíte, co dělat s úrodou rajčat? Tady jsou nejlepší recepty na jídla z celého světa

Izraelská šakšuka (4 osoby)

Ingredience

  • 3 vejce
  • půl konzervy loupaných rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 červené papriky
  • 1 lžička bazalky
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • sůl, pepř a olej podle chuti

Zdroj: Recept najdete na vareni.cz

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou na drobno osmažíme dozlatova.
  2. Do pánve přidáme rajčata a za pravidelného míchání smažíme 5 minut.
  3. Poté přidáme nakrájené stroužky česneku, na tenké kostičky nakrájenou papriku, kečup, mletou papriku a bazalku.
  4. To vše důkladně promícháme a smažíme přikryté na středním ohni přibližně 8 minut.
  5. Přidáme vejce, která necháme na směsi smažit, ale nemícháme je.
  6. Osolíme a opepříme a necháme dosmažit, dokud nebudou vejce hotová.
  7. Šakšuku můžeme podávat s pita chlebem nebo s topinkami.  

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama