reklama

Nevíte, co dělat s úrodou rajčat? Tady jsou nejlepší recepty na jídla z celého světa

Rajčatové lasagne (4 osoby)

Ingredience

  • 750 ml mléka
  • 15 plátků lasagní
  • 50 g hladké mouky
  • 1 kg velkých rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 60 g másla
  • 100 g cibule
  • 50 g goudy
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 muškátový oříšek
  • 400 g šunky
  • 220 g eidamu
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • sůl, pepř

Zdroj: Recept najdete na vareni.cz

Postup

  1. Rajčata z konzervy scedíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli, česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nasekáme. Kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno.
  3. Rajčata omyjeme, 2-3 nakrájíme na plátky a zbytek spaříme, oloupeme, zbavíme dužniny a nakrájíme na kostky.
  4. Sýry nastrouháme a goudu smícháme s 200 gramy eidamu.
  5. Zapékací misku nebo formu vymažeme. Lasagne připravíme podle návodu na obalu.
  6. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem osmažíme.
  7. Vmícháme pokrájená rajčata a kořenovou zeleninu a společně vše dusíme, než vznikne hustá omáčka, kterou podle chuti osolíme a opepříme.
  8. Na másle osmahneme mouku a za stálého míchání do ní přiléváme mléko. Pak ji provaříme a podle chuti osolíme, opepříme a dokořeníme strouhaným muškátovým oříškem.
  9. Předehřejeme troubu na 190 °C a pečeme dozlatova.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama