Rajčatové lasagne (4 osoby)
Ingredience
- 750 ml mléka
- 15 plátků lasagní
- 50 g hladké mouky
- 1 kg velkých rajčat
- 1 stroužek česneku
- 60 g másla
- 100 g cibule
- 50 g goudy
- 1 svazek polévkové zeleniny
- 2 lžíce oleje
- 1 muškátový oříšek
- 400 g šunky
- 220 g eidamu
- 1 konzerva krájených rajčat
- sůl, pepř
Zdroj: Recept najdete na vareni.cz
Postup
- Rajčata z konzervy scedíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli, česnek a kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nasekáme. Kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno.
- Rajčata omyjeme, 2-3 nakrájíme na plátky a zbytek spaříme, oloupeme, zbavíme dužniny a nakrájíme na kostky.
- Sýry nastrouháme a goudu smícháme s 200 gramy eidamu.
- Zapékací misku nebo formu vymažeme. Lasagne připravíme podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem osmažíme.
- Vmícháme pokrájená rajčata a kořenovou zeleninu a společně vše dusíme, než vznikne hustá omáčka, kterou podle chuti osolíme a opepříme.
- Na másle osmahneme mouku a za stálého míchání do ní přiléváme mléko. Pak ji provaříme a podle chuti osolíme, opepříme a dokořeníme strouhaným muškátovým oříškem.
- Předehřejeme troubu na 190 °C a pečeme dozlatova.