reklama

Nevíte, co dělat s úrodou rajčat? Tady jsou nejlepší recepty na jídla z celého světa

Rajčata po provensálsku (4 osoby)

Ingredience

  • majoránka
  • 12 rajčat
  • bobkový list
  • 12 sardelek v soli
  • 1 lžička drceného fenyklu
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička kmínu 
  • 100 g tuňáka v konzervě 
  • 100 g petrželové nati
  • 3 stroužky česneku
  • půl lžičky tymiánu 
  • 1 dl olivového oleje
  • 4 lžíce bílé strouhanky
  • 4 lžíce provensálského koření

Zdroj: Recept najdete na vareni.cz

Postup

  1. Rajčata rozpůlíme a odstraníme z nich dužninu. Takto upravená rajčata odložíme na cedník a necháme z nich vykapat šťávu.
  2. Solené sardelky máčíme ve vodě, aby se zbavily přebytečné soli. Několikrát vyměníme vodu a tím máčení urychlíme.
  3. Pak sardelky osušíme a rozmixujeme nebo najemno rozkrájíme společně s tuňákem, strouhankou, česnekem, pepřem a jemnými bylinkami.
  4. Do vzniklé směsi přidáme dužinu z rajčat, kterou jsme z nich na začátku odstranili.
  5. Touto směsí naplníme připravená rajčata, na povrchu je posypeme tymiánem a fenyklem a rozložíme je na plech.
  6. Rajčata pokapeme olejem a asi 15 minut pečeme v troubě při teplotě 240 stupňů.
  7. Rajčata podáváme teplá.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama