Hustá rajčatová polévka
Ingredience
- 1 rajčatový protlak
- olivový olej
- mletý černý pepř
- cukr
- oregano
- svazek čerstvé bazalky
- 1 konzerva sterilovaných rajčat
- 1-2 stroužky česneku
- 1 balíček mozzarelly
- 0,5 kostky zeleninového bujonu
Zdroj: Recept najdete na vareni.cz
Postup
- Oloupaný česnek jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme spolu s čerstvým svazkem bazalky asi 15 minut (můžeme nahradit i sušenou).
- Přidáme rajčatový protlak, vodu podle potřeby, zeleninový bujon, podle chuti dochutíme cukrem, solí, pepřem a několika špetkami oregana. Polévku necháme chvíli provařit.
- Hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, popř. s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem.