reklama

Nevíte, co dělat s úrodou rajčat? Tady jsou nejlepší recepty na jídla z celého světa

Hustá rajčatová polévka

Ingredience

  • 1 rajčatový protlak
  • olivový olej
  • mletý černý pepř
  • cukr
  • oregano
  • svazek čerstvé bazalky
  • 1 konzerva sterilovaných rajčat
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 balíček mozzarelly
  • 0,5 kostky zeleninového bujonu

Zdroj: Recept najdete na vareni.cz

Postup

  1. Oloupaný česnek jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme spolu s čerstvým svazkem bazalky asi 15 minut (můžeme nahradit i sušenou).
  2. Přidáme rajčatový protlak, vodu podle potřeby, zeleninový bujon, podle chuti dochutíme cukrem, solí, pepřem a několika špetkami oregana. Polévku necháme chvíli provařit.
  3. Hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, popř. s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama