Nejdříve si připravíme kynuté těsto. Veškeré ingredience na těsto odvážíme a odměříme. Droždí v menší misce utřeme s cukrem, zalijeme 2-3 lžícemi mléka a na teplém místě necháme vyběhnout kvásek.
Ve zbývajícím mléce zvolna rozpustíme máslo a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Mouku prosejeme do větší mísy, přidáme špetku soli, cukr, žloutky a vzešlý kvásek. Postupně přilijeme mléko s máslem a pomocí vařečky zaděláme řidší hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Mezitím si připravíme z másla, cukru a mouky drobenku, kterou uchováme v chladu. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a i se slupkou nakrájíme na plátky.
Připravíme si tvarohovou náplň. Polotučný tvaroh vyšleháme se 4 lžícemi cukru, vanilkovým cukrem a rozinkami. Z bílků a jedné lžíce cukru ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do ochuceného tvarohu.
Plech vyložíme pečicím papírem, na který mokrýma rukama stejnoměrně rozprostřeme vykynuté těsto. Na těsto naneseme tvarohovou náplň, plátky jablek a vše hustě posypeme drobenkou. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 40 minut.