reklama

Nejlepší snídaňový start dne: Obilné kaše se spoustou ovoce

Ovesná kaše s pudinkem a ovocem

Ingredience

  • 1 špetka soli
  • 1 balíček vanilkového pudinkového prášku 
  • 60 g másla
  • 1/2 l mléka 
  • 2-3 hrnky ovesných vloček 
  • mletá skořice
  • sezonní ovoce 
  • cukr

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Ovesné vločky propláchneme studenou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody a necháme alespoň 20 minut stát. Vločky krásně změknou a jejich vaření pak netrvá tak dlouho.
  2. Vločky zalijeme potřebným množstvím vody. Její hladina by měla být kousek nad hladinou vloček. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak již na mírném ohni mícháme do úplného změknutí vloček.
  3. Pudinkový prášek rozmícháme se 2 lžícemi cukru a malým množstvím mléka, aby nevznikly žmolky. Potom dolijeme zbytkem mléka, promícháme a nalijeme k ovesným vločkám. Znovu přivedeme k varu a mícháme asi 3 minuty (do zhoustnutí kaše). Do kaše zamícháme ještě lžíci cukru.
  4. Ovesnou kaši s pudinkem ozdobíme ovocem, posypeme cukrem a skořicí. Výbornou chuť kaše získá, když ji polijeme uškvařeným nebo alespoň rozpuštěným máslem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama