reklama

Zdravě a bez lepku. Rychlé recepty, které zvládne každý

Pečená zelenina s vejci (4 osoby)

Ingredience

  • 5 brambor grenaille 
  • 2 malé řepy
  • kousek červeného zelí
  • 3 lžíce olivového oleje 
  • 6 ředkviček
  • hrst brokolice
  • 150 g chřestu s odříznutým koncem a oloupanou spodní slupkou
  • 100 g kozího sýru (parmezánu či sýru feta)
  • 5 vajec
  • hrst špenátu 
  • 2 plátky citronu
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • jarní cibule nakrájená na kolečka
  • trochu čerstvé petržele

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Brambory, řepu i zelí očistěte a nakrájejte na kousky, dejte na plech, pokapejte olejem, posolte a promíchejte.
  2. Zeleninu je potřeba péct maximálně 20 minut. Plech vytáhněte a přidejte zbytek zeleniny, ve směsi udělejte pět důlků a kápněte do nich vejce. Na směs nadrobte sýr a dejte ještě chvíli do trouby, než bílek ztvrdne.
  3. Hotový pekáč se zeleninou posypejte jarní cibulkou či bylinkami. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama