reklama

Na imunitu, únavu i kocovinu. Nejlepší výživné polévky, které vaše tělo nejvíc ocení

Lahodná bramboračka s ghí

Ingredience na 4 porce

  • 3 větší brambory
  • 1/2 celeru
  • 2 střední mrkve
  • 1 petržel
  • 2 stroužky česneku
  • hrst sušených hub
  • 1 lžíce ghí (např. od Českého Ghíčka)
  • 2-3 lžíce polohrubé mouky
  • 1,5 l vody
  • kmín dle chuti
  • majoránka dle chuti
  • půl lžičky soli

Postup

  1. Nejprve si namočíme houby na půl hodiny do studené vody. V hrnci necháme rozpustit ghí, přidáme mouku a usmažíme jíšku.
  2. Vše zalejeme studenou vodou, přidáme scezené houby a vaříme asi patnáct minut.
  3. Do hrnce poté přisypeme na kostky nakrájené brambory, nastrouhanou zeleninu, česnek, kmín a sůl. Vše povaříme dalších patnáct minut.
  4. Nakonec polévku dochutíme majoránkou, promícháme a můžeme servírovat na stůl.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama