reklama

Na imunitu, únavu i kocovinu. Nejlepší výživné polévky, které vaše tělo nejvíc ocení

Polévka z červené řepy

Červená řepa je málo doceňovaná zelenina, přitom je velmi zdravá. Vykouzlit se z ní dají vynikající polévky - a rozhodně nemusí jít jen o klasický boršč. Navíc má krásně sytou červenou barvu.

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • lžičku nastrouhaného kořene zázvoru
  • 600 g oloupané červené řepy
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml rostlinné smetany
  • sůl
  • citronovou šťávu

Postup:
1. V hrnci na dvou lžících oleje nechte změknout cibuli nakrájenou na kousky, dva stroužky česneku a strouhaný čerstvý zázvor.
2. Přidejte na kostky nakrájenou červenou řepu a krátce orestujte.
3. Zalijte zeleninovým vývarem, osolte a vařte asi 30 minut, dokud řepa nezměkne.
4. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém a zjemněte rostlinnou smetanou.
5. Dochutit můžete solí, pepřem a citronovou šťávou.

Tip: Kapku rostlinné smetany můžete přidat i navrch k dozdobení.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama