reklama

Na imunitu, únavu i kocovinu. Nejlepší výživné polévky, které vaše tělo nejvíc ocení

Polévka z pečené zeleniny

Polévka z pečené zeleniny je perfektně jemná, jednoduchá a rychlá na přípravu. V chladných podzimních dnech vás navíc skvěle zahřeje, a to i díky své výrazné chuti.

Ingredience:

  • 60 g červené papriky
  • 190 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 35 g červené cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 60 g krémového sýra
  • lžičku oregana
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup:
1. Omyjte zeleninu a oloupejte mrkev, cibuli a česnek.
2. Předehřejte troubu na 200 °C a všechnu zeleninu rozložte na plech.
3. Pokapejte olivovým olejem, posypte oreganem, solí a pepřem a dejte péct asi na 35 minut, dokud zelenina nezměkne.
4. Po upečení ji vložte do hrnce, přidejte krémový sýr typu žervé a zalijte vývarem. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
5. Podle chuti dolaďte.

Tip: Servírovat ji můžete s opečenými krutony a ozdobenou čerstvou bazalkou nebo petrželkou.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama