Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny je perfektně jemná, jednoduchá a rychlá na přípravu. V chladných podzimních dnech vás navíc skvěle zahřeje, a to i díky své výrazné chuti.
Ingredience:
- 60 g červené papriky
- 190 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 35 g červené cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 60 g krémového sýra
- lžičku oregana
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup:
1. Omyjte zeleninu a oloupejte mrkev, cibuli a česnek.
2. Předehřejte troubu na 200 °C a všechnu zeleninu rozložte na plech.
3. Pokapejte olivovým olejem, posypte oreganem, solí a pepřem a dejte péct asi na 35 minut, dokud zelenina nezměkne.
4. Po upečení ji vložte do hrnce, přidejte krémový sýr typu žervé a zalijte vývarem. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
5. Podle chuti dolaďte.
Tip: Servírovat ji můžete s opečenými krutony a ozdobenou čerstvou bazalkou nebo petrželkou.