reklama

Koprovka, boršč, tatarská omáčka a severské cukroví. Nejlepší recepty podle blogerky

Malinové kuličky z ovesných vloček

Ingredience

  • 400 g jemných ovesných vloček (pro bezlepkovou verzi sáhněte po vločkách bez lepku)
  • 240 g měkkého másla
  • 120 g jemně mletého třtinového cukru
  • 4 vrchovaté lžíce pravého kakaa
  • 4 lžíce silné černé kávy
  • 2 vrchovaté lžíce malinového džemu bez semínek
  • pár kapek vanilkového extraktu nebo semínka z vanilkového lusku
  • 50 g lyofilizovaných malin (tj. sušených mrazem)

Množství: 70 kusů

Postup

  1. Vločky, máslo, třtinový cukr, kakao, kávu, malinový džem a vanilkový extrakt smíchejte ve velké míse a nejlépe rukama vypracujte "těsto". Misku zakryjte potravinářskou fólií a směs nechte 30-60 minut odpočívat v lednici, aby se zpevnila a nelepila se vám na ruce.
  2. Z kakaové hmoty tvořte kuličky o průměru přibližně 2 cm.
  3. Lyofilizované maliny nadrťte do misky. V případě, že ovoce nebude navlhlé, mělo by se rozpadnout hned, jak ho lehce stisknete mezi prsty. Snažte se, aby se ovoce rozpadlo na malinké kousky, ne nutně na prach, cukroví tak bude hezčí.
  4. V malinách pak jednu kuličku po druhé obalte.
  5. Malinové kuličky skladujte v dobře uzavřené krabici na chladném místě.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama