Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami podle Zdeňka Pohlreicha (2 porce)
Co budete potřebovat:
200 g steak z tuňáka
1/2 chilli papričky
1 dcl olivový olej
hrst petrželky
špetka pepře
špetka soli
Na brambory:
300 g brambory grenaille
50 g másla
2 stroužky česneku
snítka rozmarýnu
3 lžíce olivového oleje
sůl podle chuti
pepř podle chuti
Postup
Nejdříve připravíme česnekové brambory: brambory umyjeme, položíme na alobal, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, přidáme trochu másla, rozmarýn a nasekaný česnek. Zabalíme a necháme péct na grilu.
Steaky z tuňáka osolíme a opepříme z obou stran a potřeme je olivovým olejem. Vložíme je na rozpálený gril a opékáme maximálně 2 minuty z každé strany. Mezitím si připravíme marinádu: v misce smícháme olivový olej, nakrájenou chilli papričku a petrželku.
Steaky vyndáme z grilu, potřeme je marinádou a podáváme s pečenými bramborami posypanými čerstvou petrželkou.