2x 160 g balení tuňáka v olivovém oleji (například Rio Mare)
6 plátků toastového chleba
1 vejce
2 lžíce rustikální hořčice
snítka petrželky
jarní cibulka
2 lžíce majonézy
4 měkké bulky na hamburger
1 vařené rajče
hrst krájeného ledového salátu nebo klíčků
2 lžíce panenského olivového oleje
Postup
Okrájejte kůrku z toastového chlebu a vnitřek rozdrobte do mísy.
Přidejte dobře odkapaného a nasekaného tuňáka, přidejte jemně nasekanou jarní cibulku spolu s petrželkou, majonézou, hořčicí a vejcem, vše dobře promíchejte.
Vytvořte burgerovou směs, rozpalte nepřilnavou pánev s tenkou vrstvou oleje.
Ze směsi vytvarujte placičky - burgery a opékejte je po obou stranách, otáčejte je špachtlí, dokud nezískají zlatou barvu.
Nakrájejte rajče na malé kostky.
Rozkrojte bulky a lehce opečte jejich vnitřní strany. Na ně pak položte hotové tuňákové burgery, ochuťte trochou rustikální hořčice, ozdobte je nakrájenými rajčaty, ledovým salátem nebo klíčky.
Jako přílohu můžete podávat třeba opékané brambory.