reklama

Maskovaná řepa a cuketa: Netradiční recepty, ve kterých byste je ani nepoznali

Brownies z červené řepy

Ingredience                     

  • 1 lžička mleté skořice 
  • 1 - 2 špetky mletého zázvoru 
  • 200 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 50  ml rostlinného oleje
  • 0,5  kg červené řepy
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 300 g celozrnné mouky
  • 1 balíček kypřícího prášku do perníku
  • čokoláda 
  • kokosový olej

Zdroj: Recept najdete na Vaření.cz

Postup

  1. Červenou řepu očistíme, oloupeme, rozkrájíme a uvaříme doměkka. Uvařenou řepu slijeme, rozmixujeme s polovinou mléka a jablečným octem na kaši. Necháme vychladnout.
  2. Připravíme si mísu, ve které smícháme mouku s práškem do perníku, kořením, cukrem a solí. Přidáme olej a zbylou polovinu mléka. Těsto na brownies z červené řepy dobře promícháme a nakonec přimícháme rozmixovanou červenou řepu.
  3. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, těsto do něj vylijeme a rovnoměrně uhladíme. Brownies pečeme asi 35 minut na 180 °C.
  4. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu, stačí rozpustit čokoládu s trochou kokosového oleje. Polevou potřeme vychladlý moučník.
  5. Brownies z červené řepy s čokoládovou polevou rozkrájíme na kostky a libovolně ozdobíme, můžeme použít ovoce i hoblinky čokolády apod.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama