reklama

Co s cuketami a lilkem? Upečte si z nich pizzu nebo udělejte závitky

Lilkový quiche (4 osoby)

Ingredience

  • 1 velký lilek
  • 2 italské klobásky typu salsiccia
  • 100 g pórku
  • 200 g sýru 
  • 100 g smetany
  • 3 vejce
  • 1 listové těsto
  • oregano
  • extra panenský olivový olej
  • sůl

Postup

  1. Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Lilek očistěte a nakrájejte na kostičky.
  2. Na pánvi na dvou lžicích oleje orestujte krátce pórek, pak přidejte lilek, najemno nasekané oregáno a ještě trochu oleje a krátce restujte. Často míchejte, na závěr lehce osolte.
  3. Na další pánvi na troše oleje opečte Salsicciu nakrájenou na menší kousky. Nechte zchladnout a do směsi přidejte smetanu a tři rozmíchaná vejce.
  4. Listovým těstem vystelte zapékací mísu předem vyloženou pečicím papírem. Vidličkou těsto na dně propíchejte.
  5. Na těsto naneste lilkovou směs, dobře urovnejte a rovnoměrně přidejte druhou směs s kousky salsicci a sýr nakrájený na kostičky.
  6. Pečte v troubě při 180 stupních asi 25 minut.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama