reklama

Co s cuketami a lilkem? Upečte si z nich pizzu nebo udělejte závitky

Plněný lilek (4 osoby)

Ingredience

  • 4 lilky
  • 100 g sýru typu scarmorza
  • 50 g strouhanky
  • 1/2 cibule
  • bazalka, petrželka
  • extra panenský olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Očistěte lilky a rozkrojte je podélně napůl. S pomocí lžíce vydlabejte dužinu.
  2. Dužinu nakrájejte na kostičky a na pánvi ji na oleji osmahněte spolu s najemno nakrájenou cibulí. Nechte na mírném žáru asi 10 minut dusit.
  3. Poté dužinu smíchejte se šunkou a sýrem scamorzou nakrájenými na kostičky, ochuťte bylinkami, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem a dvěma lžícemi olivového oleje.
  4. Směsí naplňte půlky lilků, posypte strouhankou a dejte na plech vytřený olejem.
  5. Pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi 30 minut nebo až budou dozlatova.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama