reklama

Její vůni zná každý. Květy levandule jako přísada do marmelád či sirupů, jsou božské

Borůvkovo-levandulový sirup

Ingredience

  • 0,5 l borůvek
  • 300 g třtinového želírovacího cukru
  • 0,5 lžičky kyseliny citronové
  • pár stonků levandule
  • půlka citronu
  • případně voda na doředění

Postup

  1. Den předem prosypeme borůvky želírovacím cukrem a pořádně rozmačkáme, aby pustily šťávu. V tuto chvíli rovnou přidáme kyselinu citronovou a vše, čím chceme sirup dochutit a necháme přes noc odležet v chladu. Želírovací cukr zajistí, že sirup z něj bude krásně hustý.
  2. Druhý den směs pořádně přecedíme, doředíme vodou dle svých preferencí a chuti, svaříme a plníme do sterilizovaných lahviček. Hrdla i víčka otřeme alkoholem, uzavřeme, a obrátíme dnem vzhůru až do vychladnutí. Tímto univerzálním receptem lze zužitkovat téměř jakékoli ovoce. Větší kusy jen místo rozmačkání nadrtíme tyčovým mixérem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama