Jahodové brownie
Ingredience
- Vejce: 4 ks
- Cukr krupice: 280 g
- Vanilkový cukr Vitana: 20 g
- Rozpuštěné máslo: 210 g
- Hořká čokoláda: 400 g
- Mouka hladká: 100 g
- Čerstvé jahody: 50 g
- Poleva kakaová Vitana 2 sáčky = 200g
- Čerstvé jahody: 100 g
Postup
- Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny při nízké rychlosti.
- V rozehřátém másle rozpustíme čokoládu.
- Ručně metličkou přimícháme do vyšlehaných vajec.
- Nakonec přimícháme mouku a nakrájené jahody.
- Nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče 30 x 20 cm.
- Pečeme 25-30 minut na 170 °C.
- Necháme vychladnout a připravíme si polevu.
- Kakaovou polevu Vitana připravíme dle návodu.
- Nakrájené brownie ozdobíme nakrájenými jahodami a polijeme kakaovou polevou.
Tip: Připravte si brownie den dopředu, bude se lépe krájet.
Z jahod můžete připravit i tuto skvělou bublaninu.