reklama

Jahodové dezerty této sezony: Zapomeňte na bublaninu a knedlíky

Kořeněný čokoládovo jahodový fondant

Ingredience

  • Vejce: 5ks
  • Žloutky: 5 ks
  • Mouka hladká: 90 g
  • Cukr krupice: 100 g
  • Máslo 75 g
  • Čokoláda chilli hořká: 100 g
  • Zázvor sušený Vitana: 2 g
  • Skořice mletá Vitana: 5 g
  • Tymián sušený Vitana: 2 g
  • Kajenský pepř Vitana: 5 g
  • Náplň: Jahody 100 g
  • Vanilkový cukr Vitana 2 sáčky = 20g

Postup

  1. Jahody omyjeme, zbavíme zelených částí a vidličkou rozmačkáme, smícháme s vanilkovým cukrem a sušeným tymiánem.
  2. Jahody vaříme asi 3 minuty, odstavíme.
  3. Nalijeme do malých formiček a necháme zmrazit.
  4. Rozpustíme máslo a čokoládu chilli.
  5. Vyšleháme na nejnižší rychlost vejce, žloutky, mouku, cukr, rozpuštěné máslo, čokoládu a koření.
  6. Čokoláda s máslem nesmí být příliš teplá. Šleháme 5 minut.
  7. Těsto nalijeme do odměrky a dáme vychladit do lednice po dobu, než se vymrazí jahody. Těsto můžeme nechat odležet i do druhého dne.
  8. Připravíme si porcelánové mističky, které vymažeme povoleným máslem a vysypeme hladkou moukou nebo strouhanou jádrovinou.
  9. Do formiček nalijeme vychlazené těsto do 2/3 a do středu vložíme mražené jahody.
  10. Pečeme na 180 °C po dobu 8 - 10 minut podle velikosti formiček.
  11. Před vyklopením necháme chvilku vychladnout. Fondánek se odchlípne od stěn a půjde lépe vyklepnout.

Z jahod můžete připravit i tuto skvělou bublaninu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama