reklama
Móda a krása
Zdraví
Sex a vztahy
Životní styl
Celebrity
Horoskopy
Co s bílky, které zbydou po pečení? Využijte je na kokosky nebo piškotový chlebíček
3
/6
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Shutterstock
Ořechové chipsy
Ingredience
4 bílky
120 g hladké mouky
120 g cukru krupice
200 g ořechů
trochu másla na vymazání
polohrubou mouku na vysypání formy
200 g ořechů (vlašské, kešu, lískové či mandle)
Postup
Bílky vložte do mísy, přidejte cukr a vyšlehejte tuhý sníh.
Mezitím si rozehřejte troubu na 180 stupňů.
Ořechy mírně rozdrťte a metličkou je opatrně zapracujete do ušlehaného sněhu.
Přidejte hladkou mouku. Je nutné ji vmíchat jen zlehka, aby sníh nespadl.
Formu na biskupský chlebíček (či chlebovou formu) vymažete důkladně máslem a vysypte polohrubou moukou.
Ořechovou směs přendejte do formy. Těsto je hodně tuhé, proto je třeba jej stěrkou rozetřít do všech rohů.
Uhlazené těsto vložte do trouby a pečte asi 20-25 minut. Povrch lehce zezlátne. Před vyndáním vyzkoušejte špejlí, zda se těsto nelepí.
Po upečení nechte ořechový chlebíček pět minut odpočinout ve formě.
Pak hotový chlebíček vyklopte z formy.
Nejlépe druhý den nebo po několika hodinách, kdy chlebíček vychladne a ztuhne, krájíme na tenké plátky.
Hotové ořechové chipsy vyskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi šest minut.
Po dopečení je rozložíme na desku. Placky by měly ležet na rovině, protože se při chladnutí na talíři rády kroutí.
Za pár minut je klidně přendejte do krabičky nebo na talíř. Chipsy budou hezky křupavé a už se vám nepokroutí.
reklama
Další zajímavé články
Black Friday: Přehled slevových kódů
Loňský Český slavík: extravagantní pánové, růžová a rasistický útok na Jana Bendiga
Erotogenní ženské zóny: Kudy vede cesta k největší rozkoši?
reklama
Doporučené recepty
reklama