reklama

Co s bílky, které zbydou po pečení? Využijte je na kokosky nebo piškotový chlebíček

Kokosky v čokoládě

Ingredience

  • 3 bílky
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g kokosu strouhaného
  • 1 lžíce meruňkové marmelády
  •  

krém

  • 30 g cukru
  • 100 g másla
  • 3 lžíce kakaa

těsto

  • 1 vejce
  • 100 g cukru moučka
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g tuku (Hera)
  •  

náplň

  • marmeláda

poleva

  • čokoláda na vaření

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Máslo smícháme s moukou a cukrem.
  2. Přidáme vejce a vanilkový cukr a vše řádně propracujeme na hladké, vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu v chladničce.
  3. Pak těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka o velikosti asi 5 cm.
  4. Pečeme na 200°C asi 12 minut.
  5. Bílky a cukr krupici dáme do misky a v horké vodní lázni mícháme 10 minut, až se cukr rozpustí.
  6. Odstavíme, přidáme marmeládu, kokos a šleháme do vychladnutí.
  7. Z těsta nastříkáme na plech kokosky.
  8. Pečeme (sušíme) v troubě na 130°C asi 45 minut.
  9. Ušleháme máslo s cukrem, přidáme kakao.
  10. Krémem potřeme korpusy, doprostřed dáme trochu marmelády a přikryjeme kokoskou.
  11. Spodní polovinu cukroví namáčíme v čokoládě. Vše nám vystačí zhruba na 30 až 40 kousků cukroví.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama