reklama
Vaření
Vánoce 2024
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Co s bílky, které zbydou po pečení? Využijte je na kokosky nebo piškotový chlebíček
1
/6
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Shutterstock
Kokosky v čokoládě
Ingredience
3 bílky
100 g cukru krupice
100 g kokosu strouhaného
1 lžíce meruňkové marmelády
krém
30 g cukru
100 g másla
3 lžíce kakaa
těsto
1 vejce
100 g cukru moučka
1 ks vanilkového cukru
300 g hladké mouky
200 g tuku (Hera)
náplň
marmeláda
poleva
čokoláda na vaření
Zdroj:
Vaření.cz
Postup
Máslo smícháme s moukou a cukrem.
Přidáme vejce a vanilkový cukr a vše řádně propracujeme na hladké, vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu v chladničce.
Pak těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka o velikosti asi 5 cm.
Pečeme na 200°C asi 12 minut.
Bílky a cukr krupici dáme do misky a v horké vodní lázni mícháme 10 minut, až se cukr rozpustí.
Odstavíme, přidáme marmeládu, kokos a šleháme do vychladnutí.
Z těsta nastříkáme na plech kokosky.
Pečeme (sušíme) v troubě na 130°C asi 45 minut.
Ušleháme máslo s cukrem, přidáme kakao.
Krémem potřeme korpusy, doprostřed dáme trochu marmelády a přikryjeme kokoskou.
Spodní polovinu cukroví namáčíme v čokoládě. Vše nám vystačí zhruba na 30 až 40 kousků cukroví.
reklama
Další zajímavé články
Zima s nádechem odvahy: Osm tipů, jak nosit i ty nejkratší minisukně a nemrznout
Zvracení, vypadlý kondom, špatný playback. Největší trapasy světových hvězd
Menzelová uvízla v trusu, Klus se posmívá manželce a Peroutka vyrazil ven v pyžamu
reklama
reklama
reklama