reklama
Móda a krása
Zdraví
Sex a vztahy
Životní styl
Celebrity
Horoskopy
Co s bílky, které zbydou po pečení? Využijte je na kokosky nebo piškotový chlebíček
1
/6
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Shutterstock
Kokosky v čokoládě
Ingredience
3 bílky
100 g cukru krupice
100 g kokosu strouhaného
1 lžíce meruňkové marmelády
krém
30 g cukru
100 g másla
3 lžíce kakaa
těsto
1 vejce
100 g cukru moučka
1 ks vanilkového cukru
300 g hladké mouky
200 g tuku (Hera)
náplň
marmeláda
poleva
čokoláda na vaření
Zdroj:
Vaření.cz
Postup
Máslo smícháme s moukou a cukrem.
Přidáme vejce a vanilkový cukr a vše řádně propracujeme na hladké, vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu v chladničce.
Pak těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka o velikosti asi 5 cm.
Pečeme na 200°C asi 12 minut.
Bílky a cukr krupici dáme do misky a v horké vodní lázni mícháme 10 minut, až se cukr rozpustí.
Odstavíme, přidáme marmeládu, kokos a šleháme do vychladnutí.
Z těsta nastříkáme na plech kokosky.
Pečeme (sušíme) v troubě na 130°C asi 45 minut.
Ušleháme máslo s cukrem, přidáme kakao.
Krémem potřeme korpusy, doprostřed dáme trochu marmelády a přikryjeme kokoskou.
Spodní polovinu cukroví namáčíme v čokoládě. Vše nám vystačí zhruba na 30 až 40 kousků cukroví.
reklama
Další zajímavé články
Black Friday: Přehled slevových kódů
Loňský Český slavík: extravagantní pánové, růžová a rasistický útok na Jana Bendiga
Erotogenní ženské zóny: Kudy vede cesta k největší rozkoši?
reklama
Doporučené recepty
reklama